Blog: zavedanje o zdravem bivanju
star_border

Zavedanje o zdravem bivanju

Vse se začne in konča pri zdravju. Vedno bolj smo osveščeni in se zavedamo pomena skrbi za zdravje. Zavedanje, da lahko naredimo nekaj dobrega zase in za svoje najbližje, za bolj kakovostno življenje.

Ko govorimo o zdravem načinu življenja najprej pomislimo na prehrano in gibanje. Kaj pa okolje v katerem živimo? Kako vpliva na nas?

Zavedamo se pomena preživljanja časa  v naravi, vendar nam sodobno življenje največkrat narekuje drugačen tempo. Večino časa preživimo v zaprtih prostorih. V stanovanjih, šolah, službah…Strokovnjaki so izračunali, da sodoben človek v zaprtih prostorih preživi med 80 in 90 % svojega življenja. Veliko. In kljub temu se premalokrat vprašamo ali so prostori v katerih bivamo zdravi, kako vplivajo na nas, jih lahko spremenimo v bolj prijazne, bolj zdrave? Lahko. Zdravo bivanje ni naključje. Je rezultat premišljenih odločitev in izbora ustreznih materialov, ki jih vgradimo v svoj dom. In spet smo pri zavedanju. Tudi pri gradbenih materialih obstajajo proizvodi in načini gradnje, ki pozitivno vplivajo na naše počutje in zdravje.

O tem in splošno o zdravju, bivanju ter nasvetih za zdravo bivanje, podkrepljenih z mnenji strokovnjakov, bomo pisali na našem blogu. Več naslednjič.

0 Izdelek v košarici