Naravno čiščenje ploščic

Počitnice so poleg počitka namenjene tudi hišnim opravilom. Ko posije sonce, vidimo veliko umazanije, tudi na ploščicah. Kako lahko izboljšamo videz stenskih ali talnih ploščic? Vrnimo jim sijaj z naravnimi in domače pripravljenimi čistili. Pa začnimo. Korak za korakom!

naravna čistila

1. Poiščimo sestavine
Bodimo prijazni do svoje denarnice in narave.  Mnogokrat so kupljena čistila agresivna, zato lahko ploščice trajno izgubijo lesk. Poiščimo naravne sestavine v svojem domu, iz katerih lahko zelo hitro ustvarimo naravna čistila. Kis za vlaganje, soda bikarbona in limonin sok imajo razkuževalne lastnosti, ki dobro delujejo na večino keramičnih in porcelanskih ploščic.

2. Naredimo domače čistilo 
Pomembno je, da vsako tekočino razredčimo z vodo, da čistilo ne bo preveč agresivno. V posodi ali steklenički z razpršilnikom zmešajmo vodo z želenim naravnim čistilom. Kis ima močan vonj, zato boste morda želeli dodati nekaj kapljic limoninega soka, da omilite močan vonj. Kis za vlaganje je univerzalno uporaben, saj  odstranjuje madeže, vodni  kamen in tudi maščobe na keramičnih ploščicah. Idealen je v že omenjeni kombinaciji z limoninim sokom. 

Pozor: kis ne uporabljamo za čiščenje marmorja ali kamna. Prav tako ne uporabljajte grobih krtač oz. gob.  

3. Veselo na delo
Ko smo pripravljeni, vzemimo gobo ali zobno ščetko in pričnemo s čiščenjem ploščic in fug. Poskusimo enkrat ali dvakrat, odvisno od umazanije in rezultatov. Nato z vlažno krpo obrišemo površino čiščenja, da dobimo končni sijaj.

»Recept« za fuge: ½ skodelice sode bikarbone, 7 decilitrov vode, malce limoninega soka in četrt skodelice kisa. 

4. Zadovoljstvo na koncu
Dobro delo je opravljeno! Življenje v čistem in snažnem  okolju pozitivno vpliva na naše duševno in fizično zdravje.Ploščice so idelana rešitev za vsak dom. Za zunaj in znotraj. Preverite kakšno lepilo potrebujete, če se sami podate tudi na pot polaganja ploščic → Baumacol.

0 Izdelek v košarici