Intervju s Filipom Flisarjem

Filip Flisar. Nekdanji odlični smučar prostega sloga, olimpijec in svetovni prvak. Nas pa je prepričal s svojim smislom za ročno delo, dobro voljo in zabavnim pristopom k še tako zahtevnim izzivom. Z dvema besedama: pravi frajer! Postavili smo mu nekaj vprašanj in izvedeli še več o njem. 

Filip Flisar

Foto: Samo Vidic

Filip, vrhunski šport je bil večino časa tvoj vsakdan. Si se že privadil na življenje »po«?
Glede na to, da sem kariero končal v razcvetu pandemije, je bila kombinacija obojega kar velik šok, ampak sem se nekako privadil. Jasno je, da pogrešam določene stvari v športu, ampak imam dobro zastavljene cilje za naprej, kar je najpomembnejše za dober zagon.

Dosegel si v bistvu vse, kar je mogoče doseči v smučanju prostega sloga. Da bi bil frajer nad frajerji, ti manjka le olimpijsko odličje. Ampak zdaj, ko obvladaš ustvarjanje z Baumitovimi materiali, si lahko narediš svojo olimpijsko kolajno. S katerih iger bi si najraje izdelal odličje?
Resnica je, da to medaljo pogrešam. Ideja, da si naredim svojo, je zelo dobra. Če moram izbrati, bi si izbral medaljo iz Sočija, ker bi jo tam, če ne bi padel v polfinalu, verjetno tudi dobil glede na formo tisti dan.

Rokodelstvo ti ni tuje. V bistvu si sam svoj mojster, kar ti je prišlo prav tudi v tvojem športu. Kolikokrat si moral biti vse: organizator, serviser in na koncu še tekmovalec?
Dejansko je bil to modus operandi vso mojo kariero. Na zvezi so za nas zelo slabo skrbeli, zato nisem imel druge možnosti, kot da vzamem vajeti v svoje roke in sem enostavno človek za vse, ker sem bil samo tako lahko uspešen. Bilo je zelo težko in to je marsikdaj tudi vplivalo na rezultate, sem pa s tem dobil toliko znanja za nadaljnje življenje, da sem hvaležen za vsako minuto trpljenja.

Kaj pa v življenju nasploh, si tudi tam tisti frajer, ki skuša večino stvari narediti sam?
Glede na to, da sem z mamo in mlajšim bratom živel v veliki hiši, mi kaj drugega ni preostalo. Je pa res, da sem imel od malega rad tovrstna opravila, zato se ne morem pritoževati nad tem.

Kaj te najbolj pomirja, je to še vedno brušenje nožev?
Nasploh me pomirja ročno delo. Brušenje nožev je samo eno od takih opravil, je pa res, da deluje zelo sproščujoče, ker ni zanj potrebno fizično naprezanje. Pa fajn je potem salamo narezati ...

Opazili smo, da so ti všeč vrtni palčki. Predstavljaj si, da jih ustvariš sedem in potrebuješ še Sneguljčico. Katera oseba bi bila po tvojem idealen kalup zanjo?
Pri tem moram bit zelo diplomatski, da si ne naredim nepopravljive škode, zato bom rekel, da naj je videti, kakor koli, če le ima sposobnost čiščenja vodnega kamna v kopalnici.

Nekoč si bil znan brkač. Zaupaj nam, kateri znani brki so pa tebi najbolj všeč, če sebe seveda izločiš iz tekme.
To je enako težko vprašanje, kot kaj skuhati za nedeljsko kosilo ... Vsakič prija kaj drugega, ampak če moram res izbrati, sem privrženec čiste klasike: Tom Selleck v seriji Magnum.

 

Filip v akciji

Filipa smo povabili v "studio - delavnico" in ga soočili z gradbeniškimi izzivi. Bilo je zelo ustvarjalno, predvsem pa zabavno. Oglejte si končne izdelke naše skupne avanture.

Pravi Frajer ft. beton

Pravi Frajer ft. izravnalna masa

Pravi Frajer ft. keramično lepilo

Pravi Frajer ft. izravnalni omet

0 Izdelek v košarici