Oaza sprostitve: Baumit Ionit

V zaprtih prostorih imamo pogosto občutek, da zrak ni svež. To je tudi posledica dejstva, da je koncentracija zračnih ionov bistveno nižja. Tu pride na pomoč Baumit IonitColor. POMEMBNO! Baumit Ionit zmanjša delež aerosolov v zaprtih prostorih za 60% in tako posledično zmanjša možnosti širjenja virusov in razvoj bakterij.

V zaprtih prostorih preživimo neverjetnih 90 % življenja in vdihnemo do 11.500 litrov notranjega zraka na dan. Kakovost zraka v prostoru je zato ključnega pomena za naše počutje in zdravje. Inovativna mineralna stenska barva Baumit IonitColor daje občutek dobrega počutja v notranjosti, ki ga sicer poznamo le v naravi, saj v zelo kratkem času podvoji koncentracijo naravnih zračnih ionov in s tem bistveno izboljša kakovost notranjega zraka. 

Kako deluje IonitColor?

Kako lahko stenska barva razvije ta neverjeten učinek? Ustvarjanje svežega zraka, ki se ne porabi? Način delovanja barve Baumit IonitColor je mogoče razložiti razmeroma enostavno: zrak vsebuje veliko vodnih delcev zaradi naravne vlažnosti. Če ti pridejo v stik z minerali, ki jih vsebuje stenska barva Baumit IonitColor, aktivirajo zračne ione. Višja ko je koncentracija naravnih zračnih ionov, več drobnega hišnega in cvetnega prahu se veže in pade na tla. Dihanje je opazno lažje, zrak postane bolj svež, čist in bolj zdrav.

Ionit

Podpora zdravemu in dobremu počutju
Notranja barva Baumit IonitColor seveda ne sme in tudi ne more zamenjati časa na prostem ter gibanja na svežem zraku. Namenjena je predvsem podpori in izboljšanju našega počutja. Ko smo že pri počutju: inovativne barve Baumit IonitColor so prijetne tudi za oči, saj so na voljo v kar 65 izbranih barvnih odtenkih.

Ionit barve

S sistemom do zdravega zraka v zaprtih prostorih
V podjetju Baumit smo za zagotavljanje optimalnih pogojev za učinkovitost notranje barve Baumit IonitColor razvili sistem Ionit. Izravnalni masi Baumit IonitFinish in Baumit IonitFino sta razviti posebej za betonske stene ter mavčne plošče in pomagata uravnavati vlažnost zraka. To pomeni, da pri novogradnjah in prenovah priporočamo, da podlago obdelate z izravnalno maso IonitFinish ali IonitFino. S tem dosežete ravnotežje vlažnosti, saj izravnalna masa Ionit vpije presežek vlage in jo nato po potrebi znova odda v prostor.

Preprosto in hitro
Uporaba sistema Baumit Ionit vas bo razveselila s svojo preprostostjo, saj so vsi izdelki izredno prijazni za uporabo. Pomembno je, da Baumit IonitFinish ali IonitFino nanesete v dveh plasteh, da dosežete potrebno minimalno debelino 1,5 mm. Končni premaz z barvo Baumit IonitColor prav tako nanesemo v dveh slojih z valjčkom ali čopičem – na željo pa povsem brez težav tudi s postopkom Airless.

Učinek slapa

V naravi imajo zračni ioni čistilno funkcijo, zato govorimo o "svežem zraku". Visoke koncentracije zračnih ionov imajo učinek, ki pozitivno vplivajo na zdravje. V tabeli lahko vidite različne koncentracije ionov izmerjene na različnih krajih. In kaj je treba vedeti? Več kot je ionov, boljši je zrak!

ionit ioni
0 Izdelek v košarici