Sanacija poškodb na fasadi zaradi toče

Strokovnjaki opažajo, da so posledice neurij vsako leto hujše. Več je tudi škode. Navaditi se bomo morali na pogostejše in močnejše izredne vremenske dogodke, kot so neurja, pozebe, žled, toča (verjetnost pojava toče lahko spremljate tudi na povezavi ArsoMeteo), višja temperatura zraka, intenzivnejši nalivi in daljša sušna obdobja. V tokratnem blogu se bomo  dotaknili posledic toče, ki so vidne na fasadi. Kako jih sanirati?

toča

Poškodbe fasade zaradi toče se praviloma pokažejo v obliki poškodb na zaključnem sloju. V večini primerov to pomeni, da je poškodovan tudi armirni sloj. V hujših primerih je lahko poškodovana tudi toplotna izolacija. Poškodovano toplotno izolacijo je potrebno nadomestiti z novo, sicer pa zadostuje zgolj popravilo armirnega in zaključnega sloja. V splošnem postopamo po spodaj opisanem postopku, v posebnih primerih predlagamo posvet s tehnično službo Baumita.

Postopek sanacije:
1. Morebitne nesprijete sloje na mestih poškodb odstranimo.
2. Vdolbine in neravnine na mestih poškodb izravnamo z lepilom Baumit StarContact White.
3. Izvedemo armirni sloj z Baumit StarContact White in mrežico Baumit StarTex. Če želimo povečati mehansko odpornost fasade proti udarcem uporabimo Baumit StarContact Light White .
4. Po ustreznem času sušenja nanesemo osnovni premaz Baumit UniPrimer
5. Po min. 24 urah nanesemo zaključni sloj Baumit SilikonTop, oziroma zaključni sloj enak prvotnemu.

V primeru lokalnega popravila, bo popravilo vidno. Popravilo ne bo vidno, če se po opisanem postopku izvede celotna zaključena površina, od roba do roba. Pri izvedbi upoštevamo navodila na Baumit tehničnih listih.

Želimo vam uspešno sanacijo! Za morebitna dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo. Vprašajte nas!

0 Izdelek v košarici