Siva. Barva med belo in črno.

Čeprav je siva na prvi pogled videti dolgočasna, hladna in vse prej kot prava "barva", je prisotna tako v naravi kot v vseh drugih bivalnih okoljih. 

Sivo barvo najdemo v zgodovinski arhitekturi mest in na podeželju. Sive barvne lestvice srečujemo v posvetnih in kulturnih stavbah. Ti toni v nas spodbudijo vizualno ravnovesje, zato v nas zbudijo prijeten občutek. 

Siva je barva kompleksnosti. Po eni strani jo lahko kaj hitro spregledamo, saj nas sivina dolgočasi, hkrati pa je to barva, ki deluje prefinjeno, elegantno, sploh ko govorimo o sivi barvi fasade. Njena glavna lastnost je, da jo lahko kombiniramo tako s hladnimi kot toplimi toni. 

Pri izbiri barve fasade nam ravno siva ponuja neskončno kombinacij ter nam omogoča, da stavbam dodamo občutek in videz elegantnosti. 

Učinki sive barve so manj izraziti kot učinki drugih barv, a v sebi skrivajo blažilne elemente in vplivajo na naše razpoloženje. Za ljudi, ki nosijo sivo barvo velja, da so praktični, umirjeni, da s svojo navzočnostjo ne želijo pritegniti preveč pozornosti in stremijo k preprostemu življenju. 

Sivo imamo radi vsi - tisti, ki smo bolj nagnjeni k barvam, in tisti, ki prisegajo na črnino. S svojo hladnostjo umiri divje barvne kombinacije in v kombinaciji s črno daje svež videz. Svežino siva barva doda tudi hišam, stavbam …

Ko boste izbirali barvo fasade, se vsekakor ustavite pri sivi. Na voljo vam je več odtenkov, ki se prelivajo vse od modre do povsem sive. In čisto vsak odtenek te elegantne barve vam omogoča, da ga kombinirate z barvo, ki ustreza okolju in vam. 

Če imate še kakšno vprašanje, vam bomo za veseljem pomagali in svetovali.
0 Izdelek v košarici