Hygge stil tudi za fasade

Hygge je danska beseda, ki jo je mogoče najbolje opisati kot uživanje v preprostih življenjskih užitkih. 

Čeprav beseda zajema danski način življenja, je hkrati utelešenje njihovega dekorja. Glavna ideja je ustvariti miren in veder prostor brez nereda. Neurejenost lahko povzroči stres, kar je nasprotje umirjenega in srečnega danskega načina življenja. Čeprav je hygge koncept, ki ga običajno povezujemo z zimo, je v resnici namenjen uživanju vse leto.

Nasveti hygge za vaš dom

Hygge je ustvarjanje varnega prostora za prijatelje in družino. Pri opremljanju je pomembno, da so stvari preproste, da se boste lahko potopili v ta brezskrben in prijeten življenjski slog. Ta velja tako znotraj kot zunaj hiše. Z vami delimo nekaj osnovnih namigov.

Držite se nevtralne barvne sheme
Barvna shema doma ne sme biti nikoli preobširna, ko gre za hygge. Vse, kar dodajate v svoj dom, mora prispevati k vzdušju harmonije in miru. Pri ustvarjanju sproščujočega prostora je pomembno, da se držite nevtralne barvne palete. Z uporabo pastelnih barv, kot so svetlo siva, rjava in kremasta, boste ustvarili udoben prostor, v katerem boste uživali vi in vaši gostje.

Ustvarite prijetno vzdušje
Pri dekorju hygge je ključnega pomena prijetnost. To lahko dosežete tako, da okrasite prostor s puhastimi blazinami in mehkimi odejami. Na kavču se lahko udobno namestite s plastmi odej in blazin, da se boste lahko sprostili v toplem prostoru. To lahko storite tudi tako, da ustvarite udobne kotičke, kot je klop ob oknu ali ljubezenski sedež. To je odličen prostor za sprostitev z dobro knjigo in skodelico vročega kakava za nekaj miru in tišine.

Okrasite prostor s svečami
Na kaj najprej pomislite, ko se spomnite na sveče? Morda je to romantika, sproščujoča kopel ali miren večer s knjigo. Vse to so stvari, ki vključujejo življenjski slog hygge. Mehkega in prijaznega sijaja sveč ni mogoče ustvariti z ničimer drugim, zato jih uporabljajte po vsem domu, da ustvarite toplo vzdušje.

Razdelite ogenj
Druženje ob ognju, bodisi zunaj ali znotraj, je pomemben del danske kulture. To je odličen čas za druženje s prijatelji in družino ter izražanje hvaležnosti za družbo, ki jo imate. Zato je kamin bistven element dekoracije hygge. Predstavlja toplino in povezanost, najbolj zabavno pa je, če ob njem uživamo z najbližjimi.

Dodajte teksturo
Tekstura morda ni prva stvar, ki vam pride na misel, ko pomislite na udoben dekor hygge. Vendar je uvedba teksture v vaš življenjski prostor odličen način, da sicer minimalističnemu dizajnu dodate zanimivost. To lahko storite tako, da v svoj dekor vključite tople, naravne materiale, kot sta les in volna. Raznolikost lahko dodate tudi z različnimi vrstami cvetja za majhen barvni utrinek.

Stil hygge je navdušil tudi nas, zato smo v Baumitu sestavili posebno paleto barv hygge za fasado. Filozofija je enaka. Nevtralne barve, vključitev struktur, kombiniranje z drugimi materiali. Več nasvetov o barvnih kombinacijah najdete tukaj.

0 Izdelek v košarici