Kako izbrati pravilen zaključni omet?
star_border

Kako izbrati pravilen zaključni omet?

Fasadni zaključni omet ali barva?

Zaključni omet in fasadna barva sta izraza, ki ju pogosto medsebojno zamenjujejo.

Zaključni ometi so tankoslojni ometi v izbrani strukturi in barvnem odtenku po barvni karti. Na fasado jih nanašamo s kovinsko gladilko v debelini zrna na predhodno vgrajen armirni sloj na toplotni izolaciji ali na zunanji apneno-cementni omet.
Fasadne barve so posebni premazi proizvedeni v odtenku po barvni karti. Nanašamo jih z valjčkom ali z brizganjem. Običajno jih uporabljamo pri prenovah fasad kot nov sloj, na zunanji gladek omet ali na renovirni omet.

Fasádna omietka
Fasádna farba

Premium fasade

Izberite fasado, ki ustreza vašim zahtevam. Premium zaključni ometi in barve za najvišjo kakovost. Od samočistilne sposobnosti do zaščite pred algami. Od silikonskega ometa nove generacije s funkcionalnim polnilom do intenzivnih barv z uporabo »cool« pigmentov.

Samočistilen          Baumit Nanopor

Fasadni omet in barva, odporna proti umazaniji in nastanku alg. Preverjena kakovost in izkušnje že od leta 2007. Mikroskopsko gladka površina otežuje nalaganje delcev umazanije. Fasada tako ostane dalj časa čista.

Visoko odporen Baumit Star

Prémiová silikónová fasáda

Silikonski fasadni omet in barva nove generacije. Kombinacija visokokakovostnega silikonskega vezivnega sredstva in funkcionalnega polnila zagotavlja ne le odlično obdelavo, ampak tudi visoko zaščito fasade.

Intenzivne barve z Baumit Pura

Intenzívne odtiene

Intenzivni barvni odtenki na fasadnih sistemih že od nekdaj predstavljajo velik izziv. Fasadni ometi in barve Baumit Pura vsebujejo posebne »cool« pigmente, ki jih odlikuje visoka obstojnost barv. Za pravilno izvedbo temnih fasad.

Za mojstre

Če odmislite funkcionalnost in estetiko je mnogokrat pomemben dejavnik pri odločanju cena. V Baumitu vam ponujamo profesionalno paleto fasadnih ometov in barv. Za različno uporabo, za novogradnje ali prenove v običajnih pogojih. Na voljo so silikonski, silikatni in akrilni zaključni sloji.

Dekorativne fasade

Kombinacija dekorativnega ometa Baumit CreativTop in zanimivih premazov, kot so Lasur, Metallic in Glitter, prinašajo raznolikost in neomejene možnosti oblikovanja fasade. Grobe, gladke, posebne strukture, videz betona, opeke…Za domišljijo brez meja.