Kako izbrati pravilen zaključni omet?
star_border

Kako izbrati pravilen zaključni omet?

Fasadni zaključni omet ali barva?

Zaključni omet in fasadna barva sta izraza, ki ju pogosto medsebojno zamenjujejo.

Zaključni ometi so tankoslojni ometi v izbrani strukturi in barvnem odtenku po barvni karti. Na fasado jih nanašamo s kovinsko gladilko v debelini zrna na predhodno vgrajen armirni sloj na toplotni izolaciji ali na zunanji apneno-cementni omet.

Fasadne barve so posebni premazi proizvedeni v odtenku po barvni karti. Nanašamo jih z valjčkom ali z brizganjem. Običajno jih uporabljamo pri prenovah fasad kot nov sloj, na zunanji gladek omet ali na renovirni omet.

Nanašanje zaključnega ometa z gladilko
Nanašanje fasadne barve z valjčkom

Premium fasade

Izberite fasado, ki ustreza vašim zahtevam. Premium zaključni ometi in barve za najvišjo kakovost. Od silikonskega ometa nove generacije s funkcionalnim polnilom do intenzivnih barv z uporabo »cool« pigmentov.

Visokoodporen Baumit Star

Prémiová silikónová fasáda

Silikonski fasadni omet in barva nove generacije. Kombinacija visokokakovostnega silikonskega vezivnega sredstva in funkcionalnega polnila zagotavlja ne le odlično obdelavo, ampak tudi visoko zaščito fasade.

Intenzivne barve z Baumit Pura

Intenzívne odtiene

Intenzivni barvni odtenki na fasadnih sistemih že od nekdaj predstavljajo velik izziv. Fasadni ometi in barve Baumit Pura vsebujejo posebne »cool« pigmente, ki jih odlikuje visoka obstojnost barv. Za pravilno izvedbo temnih fasad.

Za mojstre

Če odmislite funkcionalnost in estetiko je mnogokrat pomemben dejavnik pri odločanju cena. V Baumitu vam ponujamo profesionalno paleto fasadnih ometov in barv. Za različno uporabo, za novogradnje ali prenove v običajnih pogojih. Na voljo so silikonski, silikatni in akrilni zaključni sloji.

Dekorativne fasade

Kombinacija dekorativnega ometa Baumit CreativTop in zanimivih premazov, kot so: Lasur, Metallic in Glitter, prinašajo raznolikost in neomejene možnosti oblikovanja fasade. Grobe, gladke, posebne strukture, videz betona, opeke … Za domišljijo brez meja.

0 Izdelek v košarici