Zakaj izolirati hiso?
star_border

Zakaj izolirati hišo?

Dobro počutje in zdrava bivalna klima: to sta lastnosti, ki hišo spremenita v dom. Najpomembnejši
način za ustvarjanje prijetnega okolja je izbira prave toplotne izolacije, ki pomaga ustvariti udobne in kakovostne razmere za bivanje.

Popolna zaščita

Toplotna izolacija deluje kot popolna zaščita zidov. Hišo ščiti pred vremenskimi vplivi in pred nastankom  vlage na notranji strani sten. Hkrati ustvarja sistem brez toplotnih mostov, brez razpok in poškodb.

Prednosti toplotne izolacije. Odločite se pravilno!


Toplo pozimi

Izolacija ščiti vašo hišo in ohranja toploto, ko je to potrebno. Masivnimi zidovi shranjujejo energijo – toploto in jo vračajo nazaj v notranje prostore.

Več

Prijetno hladno poleti

Toplotna izolacija deluje kot ščit vašega doma tudi poletnem času - preprečuje pregrevanje zidov, tako ostane zrak v notranjosti prijetno hladen.

Več
Fasadni sistem, da ali ne? Kaj pravijo raziskave?

Toplotna izolacija že dolgo ne pomeni le varčevanja z energijo. Prinaša nam številne druge ugodnosti.

Več

Poleti prijetno hladno, pozimi toplo. Bi živeli v takšni hiši?

Vas zanima kako različne gradbene konstrukcije in materiali vplivajo na notranje temperature v zimskem in poletnem času?

Več

Prihranek

Toplotne izgube

Toplotna izolacija prinaša prednosti  tako v mrzlih, kot v vročih mesecih.  Pozimi zadržuje toploto znotraj stavbe in ohranja zidove tople, poleti pa preprečuje prodiranje toplote v notranjost. Porabo energije lahko na tak način zmanjšate do 50 %.

Stavbe z masivnimi zidovi in dobro toplotno izolacijo na zunanji strani najbolje shranjujejo energijo in uravnavajo kratkotrajna temperaturna nihanja, kar se odraža v velikih prihrankih.  

Učinkovita in odgovorna gradnja

Pri kombinaciji  masivnega zidu in toplotne izolacije lahko dosežemo ustrezno toplotno zaščito tudi pri tanjši debelino osnovnega zidu.  Pri stavbi skupne dimenzije 200 m to predstavlja do 4m2 več uporabne površine. Velika prednost za mnoge investitorje, zlasti v mestih z dragimi gradbenimi zemljišči.

Baumitovi fasadni sistemi ne varčujejo le z energijo, ampak tudi učinkovito sodelujejo pri varovanju okolja. Zaradi manjše porabe goriva in elektrike za ogrevanje ali hlajenje se zmanjšajo emisije CO2 do  50 %. Bivanje v energetsko učinkoviti  stavbi  prinaša novo kakovost v vaš vsakdan in lepo prihodnost za naslednje generacije.

0 Izdelek v košarici