star_border

Zakaj izolirati hišo?

Dobro počutje in zdrava bivalna klima: to sta lastnosti, ki hišo spremenita v dom. Najpomembnejši
način za ustvarjanje prijetnega okolja je izbira prave toplotne izolacije, ki pomaga ustvariti udobne in kakovostne razmere za bivanje.

Popolna zaščita

Toplotna izolacija deluje kot popolna zaščita zidov. Hišo ščiti pred vremenskimi vplivi in pred nastankom  vlage na notranji strani sten. Hkrati ustvarja sistem brez toplotnih mostov, brez razpok in poškodb.

Prednosti toplotne izolacije. Odločite se pravilno!

Príjemné teplo v zime
Toplo pozimi

Izolacija ščiti vašo hišo in ohranja toploto, ko je to potrebno. Masivnimi zidovi shranjujejo energijo – toploto in jo vračajo nazaj v notranje prostore.

Več
Príjemný chládok v lete
Prijetno hladno poleti

Toplotna izolacija deluje kot ščit vašega doma tudi poletnem času - preprečuje pregrevanje zidov, tako ostane zrak v notranjosti prijetno hladen.

več
Tri pravila za zdravo bivanje

Če želite ustvariti zdrav dom sledite trem preverjenim nasvetom.

Več

Prihranek

Úspora energií pri zateplení

Toplotna izolacija prinaša prednosti  tako v mrzlih, kot v vročih mesecih.  Pozimi zadržuje toploto znotraj stavbe in ohranja zidove tople, poleti pa preprečuje prodiranje toplote v notranjost. Porabo energije lahko na tak način zmanjšate do 50 %.

Stavbe z masivnimi zidovi in dobro toplotno izolacijo na zunanji strani najbolje shranjujejo energijo in uravnavajo kratkotrajna temperaturna nihanja, kar se odraža v velikih prihrankih.  

Učinkovita in odgovorna gradnja

Pri kombinaciji  masivnega zidu in toplotne izolacije lahko dosežemo ustrezno toplotno zaščito  tudi pri tanjši debelino osnovnega zidu.  Pri stavbi skupne dimenzije 200 m2  to predstavlja do 4m2 več uporabne površine. Velika prednost za mnoge investitorje, zlasti v mestih z dragimi gradbenimi zemljišči.

Baumitovi fasadni sistemi ne varčujejo le z energijo, ampak tudi učinkovito sodelujejo pri varovanju okolja. Zaradi manjše poraba goriva in elektrike za ogrevanje / hlajenje se zmanjšajo emisije CO2 do 50 %. Bivanje v energetsko učinkoviti  stavbi  prinaša novo kakovost v vaš vsakdan in lepo prihodnost za naslednje generacije.

Sorodna vsebina