star_border

Life Challenge:

Evropska fasada Baumit

Fasada je obraz hiše. Vsaka ima svoj stil in je odraz ljudi, ki živijo v njej. V Baumitu ponujamo možnosti, da različne stavbe dobijo različen značaj, ustvarjen iz različnih materialov, struktur, oblik in barv.

dni

ur

minut

sekund

Life Challenge – tekmovanje

Leta 2012 je Baumit predstavil "Life" največji in najlepši evropski sistem barv za fasade. Domišljija, izvedba in barve so nas pripeljali do ideje - ozaveščanje o arhitekturi in dobrem oblikovanju na fasadi: Baumit Life Challenge se je rodil! 

Po uspešnem prvem dogodku na Dunaju 2014 (Avstrija), se je LifeChallenge uspešno nadajleval vsaki dve leti in slavil dobro arhitekturo.  Na finalnem dogodku, kjer podelijo nagrade LifeChallenge, se zbere več kot 500 gostov iz 25 evropskih držav.

Kako so izbrani zmagovalci

Več kot 300 projektov iz vseh držav Baumita pred zaključnim finalom ocenjuje skupina 13. neodvisnih strokovnjakov. Šest fasad z najvišjo oceno v vsaki kategoriji bo kvalificirano med nominirance za podelitev končnih nagrad. Tik pred dogodkom bo žirija izbrala še končne zmagovalce v posameznih kategorijah ter zmagovalca za glavno nagrado Life Challenge - najboljšega od najboljših.

Poleg ocene strokovnjakov lahko vsak spletni uporabnik glasuje za svoj "naj" projket v javnem glasovanju, ki je dva meseca pred končno odločitvijo strokovne žirije.

Šest kategorij

Kategorije Baumit Life Challenge

Life Challenge zgodovina

Po uspešni prvi podelitvi nagrad na Dunaju leta 2014 ponavljamo izbor za najboljše evropske arhitekturne rešitve in fasade vsaki dve leti.

2022

Baumit Life Challenge Award Winner 2022

Zmagovalka Life Challenge 2022 je Cukrarna (Slovenija). Arhitekti: Scapelab d.o.o.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Glavno nagrado Life Challenge 2021 je prejel muzej MO v Vilni (Litva). Arhitekti: “Studio Libeskind” in “Do Architects”.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovaška je bila gostiteljica tretjega dogodka v bratislavski filharmoniji. Žirija je leta 2018 ocenila več kot 320 projektov in izbrala najboljšega - iz Španije.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 v Madridu je privabil več kot 400 arhitektov in ostalih gostov iz 21 držav. Glavno nagrado je domov odnesla slovaška fasada.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Podelitev prve nagrade je bila na Dunaju. Mednarodna strokovna žirija, ki jo je sestavljalo 15 arhitektov, je španski fasadi podelila glavno nagrado – Baumit Life Challenge 2014.

0 Izdelek v košarici