Life Challenge 2024
star_border

“Tržnica Pécs” je zmagovalka Life Challenge 2024

V okviru praznovanja arhitekturne odličnosti so 23. maja 2024 v Ljubljani razkrili zmagovalce nagrade Life Challenge Award. Mednarodna strokovna žirija je glasovala za najboljšo fasado in med več kot 300 prijavljenimi deli nagradila šest zmagovalcev v šestih kategorijah. Na veličastnem dogodku, kjer je bilo približno 500 gostov, so bile nagrajene najlepše fasade iz vse Evrope.

days

hours

minutes

seconds

Zmagovalec: Tržnica Pécs

Nova stavba tržnice v madžarskem mestu Pécs na izjemen način združuje stilske elemente romanske bazilike in orientalskega bazarja, s čimer ustvarja prav posebno arhitekturno doživetje.  Ponaša se z elegantnimi oboki in vitkim obodom, ki je na eni strani v celoti odet v steklo, kar ustvarja občutek veličastnosti bazilike.  Harmoničen preplet različnih zgodovinskih in kulturnih vplivov ob tem ne ustvarja samo estetske vrednosti, temveč služi tudi kot živahno središče za prebivalce mesta Pécs.

RECAP 2024: Oglejte si najpomembnejše trenutke s podelitve nagrad

Dogodek Baumit Life Challenge 2024 je bil praznik arhitekturne odličnosti in inovativnosti. Predstavljene so bile izjemne stavbe, zanimivi arhitekturni pristope in načini gradnje. Od avantgardnih struktur do trajnostnih konceptov. Vsak projekt je prikazal neomejene možnosti, ki jih ponuja sodobna arhitektura. 

0 Izdelek v košarici