Life Challenge 2024
star_border

Evropska fasada Baumit: Life Challenge 2024 prihaja v Slovenijo

Pripravite se na sveže, nove projekte, ki vam jih predstavljamo v okviru Life Challenge 2024. Mi smo pripravljeni, vizija je drzna in jasna - pridite in bodite del oblikovanja »izziva« Life Challenge že danes.

dni

ur

minut

sekund

V šestih kategorijah izbiramo najboljše evropske arhitekturne projekte:

  •  Enodružinska stavba
  • Večstanovanjske stavba
  • Nestanovanjske stavba
  • Toplotna prenova
  • Zgodovinska prenova
  • Struktura poudari obliko

Povzetek 2022: Odkrivanje arhitekturnih presežkov: Baumit Life Challenge v Valencii

Baumit Life Challenge 2022 v Valencii je bil praznik arhitekturne odličnosti in inovativnosti. Na tem prestižnem dogodku so bile predstavljene izjemne stavbe, ki premikajo meje oblikovanja in gradnje. Od avantgardnih struktur do trajnostnih idej. Vsak projekt je prikazal neomejene možnosti sodobne arhitekture.

Projekt zgodovinske prenove Cukrarne je leta 2022 prejel glavno nagrado in dogodek prenesel v Ljubljano, v Slovenijo.

Cukrarna, nekdanja rafinerija sladkorja, je bila zgrajena leta 1828. Osnovna ideja je bila izrezati vse notranje strukture stavbe in ohraniti le zgodovinski ovoj ter jo spremeniti v večnamenski prostor za sodobno umetnost. Danes predstavlja revolucionarno nov prostor v kulturni infrastrukturi Ljubljane. Zmagovalni projekt je odličen primer, kako je stara neuporabna industrijska stavba s premišljenim načrtovanjem in prenovo zaživela novo življenje in dobila povsem novo namembnost.

0 Izdelek v košarici