Zelena. Ravnotežje. Harmonija. Rast.

Zelena je barva, ki jo povezujemo z ravnovesjem. Harmonijo. Zelena je narava, ki izraža oboje. S psihološkega vidika je zelena barva uravnoteži srce in čustva ter ustvarja ravnovesje med glavo in srcem.

Zelena barva je tudi barva rasti, pomladi, prenove, ponovnega rojstva. Novega življenja. Pomaga nam obnavljati energijo ter nam vrača porabljeno energijo. Zato je čas, ki ga preživimo v naravi, najbolj kakovosten čas za človeka.

Kdaj ste nazadnje objeli drevo? ?

Vse to je tudi razlog, da je na svetu največ ravno zelene barve, ki jo najdemo v naravi. In zato je še toliko bolj pomembno, da razmišljamo ''zeleno" in ohranjamo, kar nam je dano. 

Vse tone zelene barvne lestvice lahko imenujemo "zdrava radost življenja", saj gre za barvo nove energije, novega življenja. Zeleni odtenki se kot vsi drugi razlikujejo v svoji intenzivnosti, a z vidika fasad in ostalih zunanjih površin so bolj privlačni umirjeni, nežni, pastelni toni.

Je pa zelena barva zelo prilagodljiva, še najbolje se sklada z objekti in prostori, v katerih smo ljudje.

V kombinaciji z drugimi barvami z njo dosežemo učinek harmonije, mirnosti, ki jo v resnici vsi iščemo v tem norem svetu.

Če potrebujete nasvet, s katero barvo se bo zelena najbolje ujela, poiščite kombinacijo z:

    • belo,

    • odtenki rjave,

    • vsemi rumenimi odtenki,

    • pa tudi z oker bravo bo šel kakšen odtenek zelene odlično.

Vedno imejte v mislih, ko izbirate barvo za fasado (ali barvo za kakšen drug večji prostor), da ne posegate preveč v prostor in okolico stavbe. Ob zeleni fasadi v kombinaciji z belo ali zemeljsko rjavo se bodo drevesa zlila z okolico in z veseljem boste čas preživeli pred svojo hišo.

Barve so super, a v umirjenih tonih s kombinacijami, ki jih dejansko lahko najdemo v naravi. V takšnem okolju je zagotovljeno vedno dobro počutje. V prostor dodajte še rastline, tako bosta sveža energija in dober zrak kar zakrožila po prostoru.

Zelena. Za katero smo lahko vsak dan hvaležni, da nas obdaja. Poskrbimo, da bo tako še dolgo. Tudi za naslednje generacije. 

0 Izdelek v košarici