star_border

Sanacija fasade po poplavi

Nasveti za sanacijo fasadnega sistema s toplotno izolacijo

  • Če želimo ugotoviti, ali je treba fasadni sistem v celoti ali delno odstraniti, najprej opredelimo prizadete površine. V primeru delne zamenjave izvedemo čisti stik obstoječega in novega fasadnega sistema z natančnim vodoravnim rezom, če je mogoče, na stiku med obstoječimi ploščami. Obstoječo fasado v celoti odstranimo, po možnosti tudi ostanke lepila na površini zidu. Gradbene odpadke odstranimo skladno s predpisi.
    Pozor: Izolacija iz mineralne volne, vgrajena pred letom 1996, lahko zaradi vdihavanja prašnih delcev povzroči hude zdravstvene težave. Takšno izolacijo je treba odstranjevati strokovno, z upoštevanjem vseh varnostnih navodil in z ustrezno zaščitno opremo (maska FPP2, rokavice iz usnja ali nitrila, zaščitna očala, zaščitno oblačilo za enkratno uporabo). 
  • Po odstranitvi fasadnega sistema se mora podlaga v zadostni meri posušiti. Morebitne izločene soli odstranimo s suhim ščetkanjem. V primeru večjega izločanja je smiselno, da opravimo analizo soli.
  • Pri vgradnji novega fasadnega sistema moramo izvesti stik novega in starega sistema z ustreznim prekrivanjem in brez zoba. Obstoječi armirni sloj odstranimo do višine 10 cm nad stikom stare in nove izolacije. Do višine nadaljnjih 5 cm odstranimo tudi zaključni sloj. Nato izvedemo nov armirni sloj, s katerim delno prekrijemo obstoječi armirni sloj. Nov zaključni sloj izvedemo do stika z obstoječim zaključnim slojem v čisti in natančni vodoravni liniji. 

Proizvodi za sanacijo fasadnega sistema

Za prenovo fasade s toplotno izolacijo so primerni vsi fasadni sistemi Baumit.

Nasveti za sanacijo fasade z ometom

  • Poškodovani omet odstranimo do cca 1 meter nad linijo vidnih poškodb. Zidno površino očistimo in posušimo.   
  • Na zidovih, ki so bili obremenjeni s solmi in vlago, uporabimo sistem ometov za sanacije Baumit Sanova.
  • Pri kombinaciji starih in na novo ometanih sten uporabimo omet Baumit MultiWhite, kot sprijemni sloj med starim in novim ometom in kot končni fini omet. Da prehod novega ometa na obstoječi omet ne bi bil viden, je najbolje, da celotno površino obdelamo s končnim finim ometom Baumit MultiWhite.
  • Kot zaključni sloj ali končni barvni premaz uporabimo paroprepustne zaključne omete in barve (StarTop/StarColor ali SilikonTop/SilikonColor.)

Če imate še kakšno vprašanje, vam bomo z veseljem odgovorili.
Pokličite naše strokovnjake ali nam pošljite vprašanje (obrazec spodaj).

0 Izdelek v košarici