Baumit Klima proizvodi
star_border

Proizvodi, ki uravnavajo notranjo klimo

Klima proizvodi -
navdih iz narave

Tako kot jajčna lupina tudi Baumit Klima proizvodi vsebujejo apno. Jajčna lupina ščiti mladiče, saj ima podobo funkcijo kot klimatska komora, hkrati pa je tudi užitna.

Previsoka vlaga v zraku povečuje tveganje za nastanek plesni. Plesni in glive spadajo med najpogostejše dejavnike tveganj za zdravje doma. Apno pa ima preventivni učinek, saj je alkalno in zato preprečuje nastanek plesni.

Apneni ometi - naravna dezinfekcija

Idealna relativna vlažnost zraka v naših domovih je med 40 in 60%. Razvoj škodljivih organizmov je v veliki meri odvisen od vlažnosti zraka.

Bakterije, virusi in alergije potrebujejo za svoj razvoj visoko ali nizko vlago v prostoru. Visoka vlažnost zraka spodbuja rast spor, prenizka pa lahko povzroči dihalne okužbe. Pršice, ki lahko povzročijo astmo, uspevajo pri visoki stopnji vlažnosti.

Preveč suh zrak pa ne vodi le k povečanju ravni prahu, temveč tudi izsušuje sluznico, zaradi česar se poveča nevarnost okužb predvsem v času prehladov.

S tuširanjem, kuhanjem, sušenjem perila in dihanjem štiričlanska družina vsak dan v zrak sprosti do 10 litrov vode. Gradbena in sanacijska dela so lahko prav tako vzrok za povečano vlažnost v prostorih. Delno jo lahko absorbirajo stene, tla in pohištvo od koder se sprosti kasneje.

Naravno čiščenje zraka

Apneni ometi imajo mnoge pozitivne lastnosti, ki izvirajo iz glavne sestavine - apnenca, ki deluje kot »čistilec« prostora. Apno le delno zapre pore v stenah, zaradi česar lahko dihajo.

Visoka vrednost pH, od 12 do 13, preprečuje nastanek plesni in deluje antibakterijsko. Antistatična površina pa preprečuje nalaganje prahu. Tako lahko ustvarimo bolj zdravo, čisto in prijetno bivalno okolje.


Uravnavanje zračne vlažnosti

Baumit Klima proizvodi aktivno skrbijo za dobro bivalno klimo. Baumit Klima omet je mineralen in vsebuje naravno apno. Je paroprepusten in deluje kot naraven regulator vlage. Ta učinek je dodatno izboljšan zaradi njegove mikroporozne strukture. V primerjavi z običajnimi ometi lahko zato v kratkem času shrani presežno količino vlage in jo pri nizki zračni vlagi enakomerno odda nazaj v prostor.

Notranji omet za zdrav vdih

Meritve v raziskovalnem centru Viva park so pokazale, da lahko že zelo tanek sloj mineralnega ometa  (od 1,5 do 2 cm) občutno izboljša klimo v prostoru zaradi svoje sposobnosti uravnavanja vlage. Tako zagotavlja enakomerno zračno vlago v prostoru in s tem tudi zdrav zrak. 

Strokovna izvedba za zdravo bivanje

Zdravo bivanje in z njim povezani materiali postajajo vedno bolj iskani, zato smo se odločili, da poleg kakovostnih materialov strankam predstavimo tudi izvajalce, ki poznajo Baumit Klima proizvode

               Preizkusite svoje znanje

0 Izdelek v košarici