Baumit svetuje kaj potrebujete za prenovo fasade
star_border

Vse kar potrebujete za prenovo fasade

  • Enostavno
  • Hitro
  • Kakovostno

Tudi fasada, za katero redno skrbite, bo sčasoma potrebovala prenovo, ne glede na lokacijo ali vrsto (toplotnoizolacijska fasada ali fasada s klasičnim ometom).  Obstaja več načinov kako obnoviti fasado. Vse je odvisno od stanja površine  - ali gre le za umazanijo oz. so prisotne tudi poškodbe. Oceni stanja sledi izbor načina obnove - od enostavne osvežitve fasade z barvo, do zahtevne celovite prenove.

Veliko problemov, ena rešitev

Znečistená fasáda
Umazana podlaga

Umazane podlage ustvarjajo ločilni sloj med obstoječim in naslednjim slojem. Posledično je sprijemljivost novega sloja premajhna.

Več
Pieskujúci povrch fasáy
Peskasta podlaga

Peskasta podlaga zmanjšuje stabilnost novega sloja in lahko povzroča odstopanje novega sloja.

Več
Silno nasiakavý povrch fasády
Visoka vodovpojnost

Različna vpojnost obstoječe podlage lahko vodi do različnega izgleda novega sloja barve. Pojavi se lahko luščenje ali kredasta podlaga.

Več
Odlupujúci sa náter
Luščenje

Nestabilno podlago in sloje, kateri se luščijo je potrebno pred nadaljnjo obdelavo odstraniti. Mesta odstranjenih slojev je potrebno zapolniti.

Več
Riasy na fasáde

Mikroorganizmi

Fasade so podvržene različnim vremenskim vplivom, umazaniji in napadom mikroorganizmov. Pri napadu mikroorganizmov ni dovolj, da se fasada samo opere, temveč so potrebni posebni ukrepi.

mikrotrhlinky na fasáde

Razpoke < 0,5 mm

Potrebno je opazovati in meriti razpoke na fasadi. Pri lasastih razpokah je rešitev enostavna - posebni premaz z vlakni in fasadna barva.

Trhliny na fasáde

Razpoke > 0,5 mm

Razpoke večje od 0.5 mm lahko zaradi penetracije vode povzročijo velike poškodbe na fasadi, zato je potrebno takojšnje ukrepanje.

0 Izdelek v košarici