Visoka vpojnost
star_border

Visoka vpojnost

Pri visoki vpojnosti fasade je potrebno pred nanosom novega zaključnega sloja podlago obdelati z osnovnim premazom za izravnavo vpojnosti.

2 koraka do nove fasade

Pred nanosom novega zaključnega sloja uporabite posebni premaz Baumit MultiPrimer | Baumit TiefenGrund in nato novo visokokakovostno fasadno barvo.

Korak 1

Silno nasiakavý podklad

Nanos osnovnega premaza Baumit MultiPrimer | Baumit TiefenGrund.

Korak 2

Nová fasádna farba

Površino prebarvamo s fasadno barvo Baumit StarColor, NanoporColor, SilikonColor.

Korak za korakom...

1. Kaj potrebujemo?

Obnova fasády - silno nasiakavý podklad

Baumit MultiPrimer | Baumit TiefenGrund, pleskarsko ščetko, čopič, valjček ali brzigalno napravo oz. pištolo za brizganje.

2. Čiščenje fasade

Vyčistenie fasády

Površina mora biti trdna in čvrsta, brez mikroorganizmov. Prašno in umazano fasado očistimo s krtačo ali z vodo pod pritiskom. Če ima fasada še druge pomanjkljivosti jih je potrebno predhodno odpraviti.
Več: Priprava podlage

3. Osnovni premaz

Základn náter, hĺbkový základ

Glede na vpojnost podlage lahko osnovni premaz redčimo z vodo v razmerju 1:1 do 1:5.

4. Nanos proizvoda

Penetrácia na silno nasiakavý podklad

Nanašamo s ščetko, valjčkom ali z brizganjem. Pri več nanosih vedno nanašamo na suh sloj.  Pred nanosom naslednjih slojev je potrebno upoštevati čas sušenja min. 12 ur.

5. Nova fasadna barva

Nová fasádna farba

Baumit fasadno barvo nanašamo v dveh slojih. Kot osnovni premaz Baumit fasadno barvo razredčimo z max. 10 - 15 % vode. Vsaj 12 ur po nanosu osnovnega premaza, sledi en ali dva nanosa Baumit fasadne barve. Med nanosi upoštevamo čas sušenja min. 4 ure.

6. Strojno nanašanje

Striekanie fasádnej farby

Baumit fasadne barve so primerne tudi za nanos s pištolo za brizganje (t.i. pištola "airless"). Barvo lahko na tak način nanašamo hitro in enakomerno tudi na velikih površinah.

Baumit proizvodi

Video

0 Izdelek v košarici