Kako izbrati notranji omet
star_border

Kako izbrati notranji omet

Izbira ustreznega ometa lahko poveča vrednost zidov, zmanjša stroške in prepreči nastanek napak med gradnjo. Preverite kakšen omet/sistem je primeren za različne podlage.

Kako izbrati ustrezen omet?

  • Kakšna je podlaga? Opeka, porobeton, stari zidovi itd.
  • Kakšen končni videz ometa želimo doseži? Fino gladko, izravnano, zrnato ali strukturtirano površino?
  • Za kakšen prostor gre? Skupni stanovanjski prostori, sobe s povečano vlažnostjo, obremenjena območja  itd.
Omietka na tehlu

Opečnata stena

Da bi zagotovili pravilno delovanje je potrebno na opeko nanesti pravilni sistem ometov. Glede na ravnost in tip opeke lahko nanesemo en ali več slojev ometa. Izbor ometa je odvisen tudi od željenega videza površine, tipa okolja, podlage in funkcionalnih lastnosti ometa.

omietka na pórobetón

Porobetonska stena

Lahki porobetonski zidaki, narejeni iz naravnih materialov, so točnih dimenzij in paroprepustni. Točne dimenzije omogočajo tudi uporabo tankoslojnih ometov. Minimalna debelina na notranjih površinah ca. 6 mm.

Omietka na betón

Betonska stena

Beton spada med najbolj uporabljene gradbene materiale. Uporablja se predvsem za gradnjo nosilnih konstrukcij, nadstreškov, nosilcev, stebrov, stropov, plošč, temeljev, betonskih blokov itd. Tudi za betonsko podlago obstaja širok izbor sistemov ometov. 

Omietka na Durisol alebo Velox

Lesno-cementni proizvodi

Trenutno obstaja več rešitev za stenske pozidave. Ena od teh je ekološki proizvod iz lesnih vlaken, kot so gradbeni bloki (npr. Durisol) ali sendvič paneli z gradbenimi ploščami (npr. Velox).

Omietka na vysoko tepelnoizolačné murivá

Visokoizolativna pozidava

Stene z dobro toplotno izoltivnostjo imajo drugačno sestavo in fizikalne lastnosti kot običajna opeka. Posebno pozornost je potrebno posvetiti pravilni izbiri sistema ometov in reševanju detajlov na takšnih pozidavah.

Omietka na vápennopieskové tehly

Apneno-peščeni zidaki

Ekološki material z odličnimi akustičnimi lastnostmi in dobro sposobnostjo akumuliranja omogoča uporabo širokega izbora ometov. Priporočamo predvsem Klima ometov za boljšo regulacijo bivalne klime

0 Izdelek v košarici