Samorazlivni estrih
star_border

Samorazlivni estrihi

  • Samorazliven
  • Brezhibno ravna površina
  • Primeren za talno ogrevanje

Trdna podlaga za vaša stopala

Potery

Zaradi tal se ne smemo spotikati. Z anhidritnimi estrihi boste vedno na pravi poti. Samorazlivni estrihi so se dokazali z leti prakse in so postali prva izbira profesionalcev. Ta varen in okolju prijazen gradbeni material ustvarja temelje za zdravo bivanje. Mavčni estrihi so stabilni in brez kakršnegakoli neželenega krčenja.

Manj hrupa

S samorazlivnimi estrihi lahko prihranimo pri debelini tal. Estrihe uporabljamo pri debelinah od 35 mm dalje, kar je 25 % manj kot pri cementnih estrihih. Ta "prihranek debeline" je uporaben za toplotno ali zvočno izolacijo, s čimer se poveča toplota in udobje v bivalnem prostoru.

Talno gretje

Zahvaljujoč odlični toplotni prevodnosti, so samorazlivni anhidritni estrihi idealni za učinkovito talno ogrevanje. Mavčni estrihi združujejo udobje s prihranki stroškov. Estrihi popolnoma oblijejo cevi talnega ogrevanja, kar omogoča hitrejšo in enakomernejšo porazdelitev toplote nad talno površino.

Poter na podlahové vykurovanie

Enostavna in hitra izvedba

Samonivelizačný poter

Za novogradnje in prenove, za različne vrste podlag, za kakršnekoli končne talne obloge - s samorazlivnim estrihom lahko delate hitro, zanesljivo in po razumni ceni. Zahvaljujoč samoizravnalnim lastnostim in tekoči konsistenci anhidritih estrihov lahko dosežemo zahtevano ravnost, ne da bi morali izravnati tla z dodatnimi sloji samorazlivnih mas. Baumit Alpha mavčni estrihi so dobavljivi v silosih. Samorazlivni estrihi so stabilni, brez neželenih napetosti zaradi krčenja in potrebe po dodatni ojačitvi. Anhidritni estrihi so primerna izbira za izvajalce in investitorje.

Baumit Alpha 2000

Samorazlivni mavčni estrih za notranjo uporabo razreda CA-C20-F4 je idealen za talno ogrevanje. Anhidritni estrih lahko uporabimo kot vezani (25 - 50 mm), drseči (30 - 50 mm), plavajoči estrih (35 - 50 mm) ali kot estrih za talno ogrevanje (najmanj 35 mm nad premerom grelnih cevi).
Minimalno debelino estriha določimo glede na vrsto estriha, pričakovano obtežbo in debelino izolacije (gl. Baumit estrihi – Smernice za izvedbo). 

Oglejte si video prikaz izvedbe ↓

0 Izdelek v košarici