Izdelki Baumit za ureditev vrta in okolice
star_border

Uredite svoj vrt

Sprostite se, uležite se na ležalnik in si vzemite čas zase. Odmaknite se od vsakodnevnega stresa in se napolnite z energijo - najboljše mesto za to je vaš vrt.

Tlakovana terasa ali potka iz naravnega kamna so pogosti elementi lepega in skrbno vzdrževanega vrta.

Enostavno oblikovanje vrta

Izdelki Baumit so enostavni za uporabo in omogočajo popolno oblikovanje vrta:

  • betoniranje in vgrajevanje plošč in naravnega kamna,
  • za polaganje naravnega in betonskega kamna,
  • in hitro fugiranje tlakovcev in plošč.

Vrt naj bo vaš raj

Vaše projekte lahko uspešno uresničite z Baumitovo linijo proizvodov za zunanjo ureditev. Ne glede na to ali želite pritrditi le zunanji sušilnik perila ali položiti novo teraso.

Baumit Gala 

Lepila, malte in betoni iz Baumitovega proizvodnega programa za vrt in okolico so tako raznoliki kot so raznoliki vrtovi. Poleg osnovnih gradbenih značilnosti mora imeti omenjena linija tudi druge pomembne lastnosti, saj so materiali še posebej izpostavljeni vremenskim vplivom, brez vsake zaščite. Enostavno jih zmešamo z vodo in lahko začnemo delati.

Fuge
Glede na tehniko polaganja – vezani ali nevezani način – lahko uporabimo dve vrsti fugirnih mas. Pri vezanem načinu vgradnje (npr. v drenažni beton Baumit GalaDrain) uporabimo fugirno malto Baumit GalaFuge, pri nevezanem načinu pa največkrat uporabimo fugirni pesek Baumit NaturFuge.

Baumit GalaFuge

Pripravljena izboljšana dobro zalivna malta z dodatkom trasa, razreda C25/30, za fugiranje kamnitih tlakov pri fugah širine več kot 5 mm. Odporna proti zmrzali in soli. Zrnavost 2 mm. Ni primerna za fugiranje robnikov.


Baumit NaturFuge

Pripravljeni fugirni pesek optimalne zrnavosti za malo obremenjene pohodne površine s primesmi za naravno vezanje in kitanje. Uporabljamo ga za zapiranje fug pri kamnitih tlakih in ploščah (naravnih, betonskih ali klinker) in v nevezanih posteljicah (pesek, drobir). Zavira rast rastlin v fugah.

Lepila
Trdna povezava pomeni zanesljivost. Da dosežemo trajen oprijem, potrebujemo prava lepila. Ta morajo izpolnjevati različne zahteve, ki so odvisne od podlage, na kateri jih uporabljamo. Za naravne in betonske tlakovce in plošče potrebujemo lepilo, ki zagotavlja povezavo proti zdrsu in ki deluje kot vmesna vezna plast na malti in betonu, tako zunaj kot znotraj. Lepilo Baumit SteinKleber lahko uporabimo tudi za brezstično zidanje zidakov.

Baumit SteinKleber

Srednjeslojno lepilo z vsebnostjo trasa za polaganje klinkerja, naravnega kamna, betonskih izdelkov oz. za dober oprijem pri uporabi GalaDrain.

Drenažna malta
Za tlakovanje po meri. Kot pri drugih zidakih in kamnih, nagnjenih k cvetenju, se videz plošč iz klinkerja izboljša, če jih polagamo na ustrezno podlago. To preprečuje zastajanje vlage v posteljici. Nenazadnje si tudi kamenje zasluži, da leži v udobni in suhi postelji. Baumit ima kot vedno ustrezno rešitev.

Baumit GalaDrain

Pripravljeni zmrzlinsko odporni vodoprepustni drenažni beton z dodatkom trasa, razreda C16/20, za podložne betone in posteljice pri polaganju kamnitih tlakov in kamnitih plošč.

Beton
Za beton lahko trdimo, da je najbolj pogosto uporabljen material v gradbeništvu. Zaradi svoje univerzalne uporabe je beton priljubljen material tudi v domači uporabi, saj ga je moč uporabiti na različne načine in za različne izzive. Tudi na vrtu!

0 Izdelek v košarici