Sistem za oblaganje in polaganje
star_border

Baumit Baumacol – sistem za keramiko 

Lepa kopalnica  ali terasa ni odraz le skrbno izbranih ploščih po zadnjih trendih. Zahteva veliko več. Za kakovost končnega videza je pomemben celoten sistem, ki se skriva pod ploščico in seveda natančnen mojster. V Baumitu smo ključne elemente združili v en sistem in ga poimenovali Baumit Baumacol.
Močna vez od podlage do fugirne mase. 

Priprava podlage - osnova za polaganje

Za strokovno polaganje keramike je bistvena pravilna priprava podlage. Če imamo opravka z neravno, vpojno ali nevpojno podlago, je potrebno poiskati ustrezni proizvod za rešitev problema.

Za kakovostni rezultat pri polaganju oblog je potrebno zagotoviti trdno, nosilno, suho, čisto in enakomerno ravno podlago, kot je npr. beton, porobeton, suhi omet itd.

Lepenie obkladov a dlažby

Polaganje

Večje neravnine na tleh morajo biti predhodno izravnane z uporabo npr. samoizravnalne mase Baumit Nivello Quattro.

Oblaganje

Stenske neravnine izravnamo z Baumit izravnalnimi ometi (npr. Baumit MultiWhite, MultiWhite Fine, MultiRenova). Večje razpoke in udolbine lahko zapolnimo s hitrosušečim proizvodom Baumit SpeedFix.

Osnovni premaz

Zelo vpojne podlage lahko zmanjšajo oprijemljivost lepilne malte. Ustrezen osnovni premaz ustvari enakomerno vpojno podlago in izboljša oprijem lepilne malte, zaradi česar lepilna malta doseže ustrezno oprijemljivost. Za vpojne podlage uporabimo Baumit Grund, za nevpojne podlage Baumit SuperPrimer.

Hidroizolacija – brez možnosti za vlago

Hidroizolacija je pomembna, ko želimo preprečiti vdor vode v podlago.  Ker so keramične ploščice ali plošče, naravni ali umetni kamen zaradi fug vodoprepustni, potrebujejo talne in stenske površine pod njimi ustrezno zaščito pred vlago.

Takšno zaščito izvedemo z vodoneprepustnim tesnilnim slojem, ki ščiti tla pred vdorom vlage. Baumacol Proof  ali Baumacol AquaSafe je idealna rešitev za tesnjenje notranjih površin, Baumacol Protect pa za zunanje. Tesnilni trak Baumacol Strap / Baumacol Strap Fix zagotavlja varno zaščito pri premostitvi in tesnjenju povezovalnih in vogalnih spojev.

Lepidlá na obklady a dlažby

Lepila – izberite pravo rešitev 

Pri keramičnih ploščicah praktično ni več omejitev v videzu, barvi in materialu. Vendar pa je treba opozoriti, da je za trajnost lepega videza in kakovost bistvena tudi pravilna izbira lepil. Izbira lepila je odvisna od podlage in vrste ter oblike keramike.

Lepila za keramiko Baumacol ponujajo pravo rešitev za vse potrebe - od standardnega lepila Baumacol Basic, do fleksibilnih lepil Baumacol FlexUni, Baumacol FlexUni White, Baumacol FlexUni Gel do res visokofleksibilnega Baumacol FlexTop.

Fugiranje – zaključne in trendovske barve

Škárovanie obkladu

Fugiranje ima zelo pomembno vlogo pri polaganju ploščic. Fuge povezujejo posamezne komponente v celoto in jih obenem ščitijo pred prodorom vlage. Poleg zaščite imajo seveda tudi pomembno estetsko vlogo. Baumacol PremiumFuge so na voljo v trendovskih barvah, ki so del mnogih kreativnih rešitev. 

Fuge so izjemno fleksibilne in vodotesne, zaradi visoke odpornosti proti zmrzali, umazaniji in plesni so fuge idealna rešitev za zunaj in znotraj. 

0 Izdelek v košarici