Kako sanirati večje razpoke na fasadi?
star_border

Razpoke > 0,5 mm

Neaktivne razpoke večje od 0,5 mm lahko zaradi penetracije vode povzročijo velike poškodbe na fasadi, zato je potrebno takojšnje ukrepanje.

3 koraki do nove fasade

Neaktivne razpoke na fasadi, ki so širše od 0,5 mm je potrebno izdolbti in čez fasado izvesti nov armirni in izravnalni sloj.

Korak 1

Razpoke izdolbemo

Razpoke izdolbemo.

Korak 2

Armirni in izravnalni sloj

Armirni in izravnalni sloj z Baumit MultiWhite in armirno mrežico Baumit StarTex.

Korak 3

Nanašanje nove fasadne barve

Površino prebarvamo s fasadno barvo ali izvedemo zaključni omet.

Korak za korakom...

1. Ocena stanja fasade

Merjenje velikosti razpoke

Izmerimo velikost razpok z merilom, odstranimo delce, ki se luščijo. Prašno in umazano fasado očistimo s krtačo ali z vodo pod pritiskom. Če ima fasada še druge pomanjkljivosti jih je potrebno predhodno odpraviti.
Več: Priprava podlage

2. Kaj potrebujemo?

Večje razpoke - kaj potrebujemo

Baumit MultiWhite, armirna mrežica Baumit StarTex, Baumit TiefenGrund | Baumit MultiPrimer, lopatica, nerjaveča gladilka, gobasta gladilka, zidarska žlica, trda krtača, primerna mešalna posoda.

3. Renovirni omet

Mešanje Baumit MultiWhite in vode

Vrečo Baumit MultiWhite stresemo v ca. 6 l čiste vode in mešamo z mešalnikom pri nizkih vrtljajih. Maso pustimo mirovati ca. 5 minut in pred uporabo ponovno premešamo. Čas obdelave: ca. 1,5 h.

4. Armirni sloj

Nanašanje Baumit MultiWhite

Baumit MultiWhite nanašamo z nerjavečo zobato gladilko. Armirno mrežico Baumit StarTex vtistnemo v sveži omet in zagladimo. Mrežica se mora prekrivati za najmanj 10 cm. Debelina armirnega sloja 3 - 5 mm.

5. Izravnalni sloj

Zaribavanje

Pred nanosom zaključnega sloja izvedemo zadnji sloj kot fini omet tako, da zaribamo z ustrezno mehko gobasto gladilko.

6. Nova fasadna barva

Nanašanje nove fasadne barve s pištolo za brizganje

Po ustreznem času sušenja (min. 3 dni) nanesemo fasadno barvo npr. Baumit StarColor, Baumit SilikonColor... Baumit fasadne barve so primerne tudi za nanos s pištolo za brizganje (t.i. pištola "airless"). Barvo lahko na tak način nanašamo hitro in enakomerno tudi na velikih površinah.

Baumit proizvodi

0 Izdelek v košarici