Baumit pribor za fasadne sisteme
star_border

Baumit pribor - rešitev je v detajlih


Fasadni sistemi so na več mestih priključeni na ostale gradbene elemente in materiale: lesena, PVC ali aluminijasta okna, balkonske ograje, ki morajo biti pritrjene v podlago, leseni napušči, pločevinaste obrobe in še veliko več. Vsi ti priključki morajo biti pripravljeni za različne vplive in obremenitve – na primer nalivi, insekti ali različni pomiki v podlagi. Pri načrtovanju in izbiri oken, rolet, polic in fasadnega sistema moramo biti pozorni na medsebojno usklajenost detajlov. Baumit pribor za fasadne sisteme ponuja pravilne rešitve, ki omogočajo zanesljivost, trajnost in ohranjanje vrednosti fasade. Uporaba dodatnega pribora lahko reši praktično vsak problem pri izvedbi fasadnih detajlov.

Okna

Vse priključke in preboje v fasadnem sistemu je potrebno izvesti elastično in neprepustno za padavine. Stik okenskega okvirja s fasado je zaradi različnih raztezkov materialov še posebno problematičen. Za zagotovitev elastičnega in trajno tesnega stika uporabimo priključne letve. Pred pritrjevanjem priključnih letev je potrebno preveriti kakovost oprijema lepil na podlago ter ugotoviti, ali je podlaga primerna za lepljenje.  Opozorilo: fugirni materiali (akril in silikon) ne veljajo za trajno elastične in trajno vodotesne priključke. Tovrstne fuge je potrebno redno vzdrževati in obnavljati.

Glede na položaj in velikost okenskega okvira in na debelino toplotne izolacije, priporočamo naslednje izvedbe:

Okenske police

Okenske police predstavljajo prvi nivo zaščite pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Tako pri vzidanih kot pri naknadno vgrajenih policah mora biti zagotovljena tesnost. Vsi priključki morajo biti
izvedeni vodotesno, npr. z Baumit FugendichtBand BG 1. Vzidava polic mora biti takšna, da na spodnji strani ne prihaja do kondenza. Naklon polic mora biti min. 5° stran od okna. Odkap mora znašati min. 4 cm.
Baumit FensterbankProfil predstavlja inovativno rešitev za natančno, optično ustrezno ter tesno vgrajevanje in stikovanje večine običajnih okenskih polic. Baumit FensterbankProfil omogoča zanesljivost pri projektiranju in pri izvedbi.

Podzidek

Podzidek predstavlja temelj vsakega toplotnoizolacijskega sistema. Pomembna je brezhibna vgradnja pravih proizvodov. Baumit proizvodi za podzidek in pribor za fasadne sisteme omogočajo zaščito in zanesljivost za dolgo časovno obdobje.

Vogali

Robni vogalnik omogoča natančno izvedbo vogala in zagotavlja
enakomerno debelino osnovnega ometa v tem področju.
Odkapni profil omogoča eksaktno zaključevanje previsnih površin in
okenskih preklad. Umazanija ne zateka pod previs, voda kaplja preko odkapnega nosu, ki je optično prekrit z zaključnim slojem. Priloženi vložek omogoča vgradnjo v ravni liniji.

Dilatacije

Dilatacije v konstrukciji objekta je potrebno prenesti in jih izvesti tudi
v fasadnem sistemu. Na stikih različnih objektov moramo vgraditi
dilatacijske profile. Enako velja na stikih različnih gradbenih
elementov. Vgradnja dilatacijskih profilov na horizontalnih in vertikalnih prehodih omogoča vodotesen in gibljiv prehod fasadnega
sistema.

Drugi gradbeni elementi

0 Izdelek v košarici