Fasadni sistem Baumit Nature
star_border

Baumit Nature

  • ekološka izolacija
  • dobre gradbeno-fizikalne lastnosti 
  • optimalno za lesene hiše

Navdih iz narave

Osnova fasadnega sistema Baumit Nature je izolacijska ploča iz lesa, ki je trajno obnovljiv surovinski vir. Njegova prednost sta ohranitev fosilnih virov in dejstvo, da je izolacijska plošča sestavljena iz 100 % okolju prijaznih materialov. Poleg tega izolacijsko sredstvo v sistemu trajno veže CO2

Baumit Nature je odlična okolju prijazno rešitev za vse, ki želijo pri gradnji uporabiti naravne materiale.

Oklju prijazna rešitev

Fasadni sistem Baumit Nature ima zelo dobre toplotne in zvočno izolacijske lastnosti. Sistem je prepusten za vodno paro ter predstavlja aktiven prispevek k varstvu okolja. Ta premišljena toplotnoizolacijska rešitev vas bo prepričala v vseh fazah svoje življenjske dobe – od proizvodnje do odstranitve, saj jo odlikujejo odlične ekološke lastnosti, zaradi katerih velja za okolju prijazno rešitev.

Toplotna izolacija brez dodatkov

Jedro sistema predstavlja Baumit izolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken. Pri izdelavi te večplastne izolacijske plošče se ne uporabljajo umetna veziva. Za vezavo lesnih vlaken se uporablja le lignin, ki je naravna sestavina lesa. Posamezne plasti se zlepijo skupaj s čistim belim lepilom. Pri stiskanju se tanka lesna vlakna segrejejo, lignin pa se utekočini in pri ohlajanju poveže lesene delce.
Baumit izolacijske plošče iz mehkih lesnih vlaken so premazane z osnovnimi in prekrivnimi mineralnimi premazi. Plošče ustrezajo najstrožjim evropskim zdravstvenim in okoljskim predpisom.

Zvočna izolacija

Tudi na področju zmanjšanja hrupa sistem Baumit Nature odlikujejo vrhunske lastnosti. Tako je mogoče protihrupno zaščito pri lesnih in masivnih konstrukcijah v primerjavi z običajno izolacijo izboljšati za do 9 decibelov.

Toplotna izolacija, ki diha

Fasadni sistem Baumit Nature odlikujejo vrhunske toplotnoizolativne lastnosti pozimi in predstavlja odlično toplotno zaščito v vročih poletnih dneh.
Prednosti ni le odlična lastnost ohranjanja toplote, temveč tudi difuzijska odprtost. To pomeni, da fasada lahko »diha«. Sistem Baumit Nature tako izpolnjuje vse pogoje za prijetno in zdravo bivanje.

S fasadnim sistemom Baumit Nature lahko lesene zgradbe izoliramo na ekološki način. Tudi tukaj so vse komponente sistema med seboj idealno usklajene za čim boljši končni rezultat.

Imate še kakšno vprašanje?

Pišite nam. Z veseljem vam bomo odgovorili.

0 Izdelek v košarici