star_border

Lepila za keramične in druge obloge

Izbira ustreznega lepila je ključna za doseganje optimalnega rezultata. Odločitev je vedno odvisna od kakovosti podlage, pogojev izvedbe kot tudi od vrste in velikosti obloge. In seveda – vsa lepila za fasadne in keramične obloge morajo ustrezati evropskim standardom.

Oprijem je osnova

Lepidlá na obklady

Najmanjša vrednost oprijema za cementna lepila po SIST EN 12004 znaša 0,5 N/mm2. Ta lepila so označena z razredom C1. Lepila razreda C2 imajo najnižjo vrednost oprijema 1,0 N/mm2. Lepila razreda C1 lahko uporabljamo za lepljenje keramičnih oblog manjših dimenzij z večjo vpojnostjo površine. Za večje obloge z manjšo vpojnostjo kot npr. granitogres je potrebno uporabiti lepila z boljšim oprijemom.

Fleksibilno ali običajno lepilo?

Višja kot je kakovost oprijema, višja je zanesljivost sistema. Vrednost S1 po SIST EN 12004 zagotavlja odpornost lepila pri prečnih deformacijah minimalno 2,5 mm. Lepila Baumit Baumacol S1 so visoko fleksibilna in idealna za večino najzahtevnejših aplikacij.

Pomembno pri vgrajevanju

Izboljšane obdelovalne lastnosti - lažje vgrajevanje pri vsaki uporabi. Spoznajte več o ponudbi in lastnostih lepil Baumit Baumacol.

T = lepila z zmanjšanim zdrsom
Primerno za obloge sten, za težje obloge večjih dimenzij.
E = lepila s podaljšanim odprtim časom
Pomeni čas po nanosu lepila na podlago med katerim oblogo lahko lepimo brez zmanjšanja oprijema. Na primer kadar oblagamo večje površine.
F = hitro-vezna lepila
Lepila s hitroveznim cementom. Kadar imamo malo časa.

Lepenie obkladu

Premium TOP lepila

Premium lepilo Baumacol FlexTop odlikujejo najvišji parametri kakovosti za različna področja aplikacij in za vse vrste oblog, tudi za večje formate, obloge z nizko vpojnostjo, kot npr. granitogres, mosaik, porcelan.

Baumacol FlexTop

Visokofleksibilno tankoslojno lepilo
  • Razred C2TE S1
  • Fleksibilno cementno lepilo
  • Za lepljenje vseh keramičnih oblog in drugih plošč

Klasika

V  ponudbi so tudi standardna lepila. Lepilo Baumacol FlexUni z visokim oprijemom in izboljšanimi obdelovalnimi lastnostmi in z ugodno ceno ali pa osnovno lepilo razreda C1 za običajne notranje obloge brez posebnih zahtev.

Baumacol FlexUni

Fleksibilno tankoslojno lepilo
  • Razred C2TE
  • Izboljšane obdelovalne lastnosti
  • Za večje obloge in obloge z manjšo vpojnostjo npr. granitogres

Baumacol Basic

Tankoslojno lepilo
  • Razred C1
  • Osnovno cementno lepilo
  • Za običajne obloge na manjših površinah in z višjo vpojnostjo