star_border

Sodobna tehnologija in tradicionalni materiali

S ciljem zmanjšanja energijskih izgub so mnoge sodobne stavbe grajene zrakotesno. Pri nepravilnem prezračevanju se lahko v prostor sproščajo kemične in biološke snovi. 

  • Uravnavanje notranje klime
  • Naravno
  • Brez škodljivih snovi

Izmenjava zraka je pri sodobno grajenih stavbah tudi do desetkrat nižja v primerjavi s starimi. Sodobne zrakotesne hiše imajo zato veliko večje zahteve glede izbora ustreznih gradbenih materialov kot prej. Prezračevanje sicer vpliva na nizko koncentracijo škodljivih snovi, vendar je najboljša preventiva, da v jih stavbo sploh ne spustimo.

Klima proizvodi - navdih iz narave

Tako kot jajčna lupina tudi Baumit Klima proizvodi vsebujejo apno. Jajčna lupina ščiti mladiče, saj deluje podobo kot podnebna komora, hkrati pa je tudi užitna. Previsoka vlaga v zraku povečuje tveganje za nastanek plesni.

Apno ima varovalni učinek

Plesni in glive so eni izmed najnevarnejši dejavnikov tveganje za zdravje doma. Apno je alkalno in zato preprečuje nastanek plesni. Pri gradnji ali prenovi vašega doma imate moč odločitve, kako boste živeli v svojem domu. Ustvarite si zatočišče, ki vam bo dalo moč in vitalnost. Baumit že več let razvija proizvode, ki pripomorejo k ustvarjanju zdravega življenjskega prostora in okolju prijazne sisteme rešitve. Z linijo proizvodov Baumit Klima boste dihali bolj zdrav zrak.